Een paar honderd beveiligingstechnici trotseerden dinsdag 1 oktober 2019 de door boze boeren veroorzaakte verkeerschaos en namen deel aan het eerste FireSafety & Security Congres. Zij werden niet teleurgesteld. Zowel de plenaire inleidingen als de workshops waren van hoge kwaliteit en hadden de toekomst van de beveiligingsinstallateur als centraal thema.

Dat er veel gaat veranderen binnen de praktijk van de beveiligingsinstallateur staat vast. Wat er gaat veranderen is minder duidelijk, maar de bepalende factor is de toenemende digitalisering van de maatschappij en de als gevolg daarvan veranderende perceptie van de klant. Dat speelt overigens in alle technische sectoren, maar de beveiligingssector lijkt relatief veel moeite te hebben deze trend te volgen. Reden voor Federatie Veilig Nederland om in samenwerking met Techniek Nederland en Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven het FireSafety & Security Congres te organiseren. Tijdens dit congres werd ook gewezen op de aanstaande vakbeurs op 8 en 9 april 2020, die eveneens in het teken van de toekomst van de beveiligingsinstallateur zal staan.Voorzitter Boele Staal van Federatie Veilig Nederland heette het publiek welkom en gaf het woord aan dagvoorzitter Fred Teeven. Die vroeg voorzitter Fred van Poelgeest van de vakgroep Beveiliging van Techniek Nederland welke workshop hij zeker niet wilde missen. “Die over certificering, want dat onderwerp is nu belangrijker dan ooit.” “Slimme camera’s en Security as a Service”, was het antwoord van voorzitter Jan Kuipers van de VEB op dezelfde vraag. Erwin Schoemaker, directeur van Federatie Veilig Nederland, vond de privacywetgeving AVG het interessantste onderwerp. “Velen denken dat dit al weer over is, maar het gaat gewoon door.”

Sponsors
Dagvoorzitter Fred Teeven sprake een dankwoord uit richting de sponsors die Federatie Veilig Nederland geholpen hebben het evenement gratis toegankelijk te houden voor de doelgroep. De sponsors waren AddSecure, ARAS Security, Axis Communications, CSL Benelux, Eagle Eye Networks, GIS Europe, Lobeco Fire + Security, Ooperon, RoutIT, Siemens, Sim Services, Techniek Nederland, VEB en Yess Electrical. Enkele van deze bedrijven hadden prijzen beschikbaar gesteld, waaronder een iPad en diverse beveiligingscamera’s. In combinatie met de fijne sfeer, de hoogwaardige inhoud en de professionele organisatie, vormde de FireSafety & Security Conference een perfecte aftrap voor de beurs die volgend jaar gaat plaatsvinden en waarvan inmiddels ruim de helft van de 7200 m² grote beurshal is gereserveerd.

Bron: Beveiligingnieuws