Ongekende belangstelling voor FireSafety and Security Event

Ondanks de problemen die de coronacrisis met zich meebrengt, is organisator Erwin Schoemaker van de Federatie Veilig Nederland niet echt verbaasd over het succes. “De meerderheid van de exposanten is lid van onze Federatie en toont een duidelijke behoefte aan contact met de beveiligingsinstallateur. Zij zien het evenement als perfecte gelegenheid om kennis over te brengen over nieuwe innovaties en ontwikkelingen als de digitalisering. Dat is dan ook het belangrijkste doel van FireSafety & Security Event: laten zien wat de installateur in 2022, maar ook in 2025 kan verwachten.”

Nauwe samenwerkingen
Om de doelgroep optimaal bij het evenement te betrekken is de Federatie Veilig Nederland een nauwe samenwerking aangegaan met de Vakcommissie Beveiliging van Techniek Nederland en de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB). “Daardoor kun je zeggen dat de beurs echt door en voor de branche is georganiseerd”, stelt voorzitter Jan Kuipers van de VEB. “En dus niet vanuit een commercieel belang van een beursorganisator.”
In het verleden werd de branche wel betrokken bij de organisatie van beurzen, maar lag de regie altijd in handen van partijen als Jaarbeurs en RAI. Hoewel dat tot prima evenementen heeft geleid, was er de afgelopen jaren sprake van een voortdurende teruggang van zowel het aantal exposanten als bezoekers. “Toen kwam een aantal fabrikanten naar ons toe met de vraag of wij het als branche niet zelf konden organiseren”, vervolgt Schoemaker. “Door geen winst na te streven, kunnen we het voor zowel exposanten als bezoekers een stuk aantrekkelijker maken. Natuurlijk namen wij daarmee als Federatie wel een risico, zeker gezien de situatie rond corona, maar het blijkt achteraf toch de juiste keuze te zijn geweest.”

Uitdagingen en oplossingen
De VEB hoefde niet overtuigd te worden om deel te nemen. Kuipers: “Wij vinden dat installateurs goed op de hoogte moeten blijven van innovaties en dat ze weten wat er speelt in de branche. Er zijn momenteel tal van uitdagingen en de oplossingen daarvoor zijn straks op de beurs te vinden. Daarnaast biedt een beurs goede gelegenheid om te netwerken. Reden voor ons als VEB om ook een stand te nemen. Ons streven is om installateurs met elkaar in verbinding te brengen om samen met leveranciers tot goede, sterke samenwerkingsverbanden te komen, waarmee grotere en complexere opdrachten aangenomen kunnen worden.”

Ook de Vakcommissie Beveiliging van Techniek Nederland was snel over de streep. De toenmalig voorzitter Fred van Poelgeest heeft zijn enthousiasme doorgegeven aan zijn opvolger Marc Niele en de nieuwe branchemanager Hélène Minderman. Tijdens de beurs vindt een ledenvergadering  plaats van de Vakcommissie, inclusief  twee inspirerende kennissessies. Niele: “De Vakcommissie Beveiliging van Techniek Nederland is volop in beweging en deze beurs is een uitstekende gelegenheid om de eigen leden te ontvangen en de contacten met de federatie en de VEB te intensiveren.”

FireSafety & Security Event vindt plaats op 13 en 14 april in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Aan bezoek zijn geen kosten verbonden. Entree, parkeren en de aanwezige catering is gratis. Inschrijven kan via deze link.

Bron: BeveiligingNieuws 26 januari 2o22